top of page
IMG_7253 (1).jpg
IMG_7253 (1).jpg

PROFICIAT!

Misschien weet je het al even 

Stel je voor, je bent 12 weken zwanger en je kan eindelijk het fantastische nieuws delen met je familie en vrienden. Maar je voelt je helemaal niet fantastisch. Je bent een wrak. Je hebt geen energie en voelt je een slappe vod. Misschien loopt er nog een kleine bengel rond die meer aandacht lijkt te vragen dan ooit. My god, je moet toch wat doorstaan als vrouw!

JE LIJF DOET AAN TOPSPORT

Wat als ik je vertel dat je lijf tijdens de zwangerschap zo’n 2,5 keer harder werkt als normaal. Constant. Elke minuut van de dag! En ondertussen moet jij gewoon blijven werken,moederen, het huishouden runnen alsof er niets aan de hand is… Je lijf draait op volle toeren en verbruikt nutriënten tegen de sterren op, als die voorradig zijn natuurlijk. 

 

Van je gynaecoloog heb je te horen gekregen dat je zeker foliumzuur moet nemen. En misschien ook omega 3. En wat vitamine D. En ijzer is ook best cruciaal… Uuuhm, hoe zit het nu eigenlijk? Heel simpel samengevat, je hebt van alles wat nodig. Door de enorme bodemuitputting kom je er niet door gewoon gezond te eten, wat extra aanvulling is hier dus zeker aan de orde.

Uitgezocht speciaal voor jou!

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik - mogelijks slightly obsessed - op zoek gegaan naar de beste suppletie. Ik verschoot ervan hoeveel crap er op de markt is, zelfs de gekende Omnibionta. Na dagen vergelijken en oneindig veel wetenschappelijke literatuur kwam ik hierop uit. De 3 musts tijdens de zwangerschap - of nog beter, vanaf je zwangerschapswens:

 

Hooggedoseerde multivitamine

Kwalitatieve omega 3

Combinatie van vitamine D3 + K2

‘Waarom deze combinatie?’ hoor ik je misschien denken. Let me explain:

 

Standaard wordt er enkel foliumzuur geadviseerd, maar alles in ons lichaam werkt samen. Dus wat gebeurd er als je een specifiek nutrient heel hoog doseert? Het kan alle andere process in de war sturen. Zo heb je voor het verwerken van foliumzuur onder andere ook de andere b-vitamines nodig. Neem je deze niet extra, wordt het heel moeilijk om de extra foliumzuur ook daadwerkelijk op te nemen en in te bouwen. 

 

Om het heel simpel uit te leggen, alles vitamines en mineralen werken onderling samen. Je neemt dus best van alles wat meer in plaats van te focussen puur op een vitamine.

IMG_8314 (1).jpg

CRUCIALE VETZUREN

Ook omega 3 is een noodzakelijk vetzuur. We maken het zelf niet aan en ons klein wondertje heeft er bakken van nodig. Omega 3 halen we voornamelijk uit vette vis en zee’grassen’ zoals zeewier, nori e.d. Om tijdens de zwangerschap voldoende van dit vetzuur binnen te krijgen, zouden we dagelijks vette vis moeten eten, niet helemaal haalbaar lijkt mij…

 

Het is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de hersenen en cellen van je kleintje, ik kan het niet genoeg benadrukken dat je extra omega 3 moet nemen tijdens de zwangerschap. Yes, ik zei moet! Ik kan je uiteraard niet verplichten but please hear this message!

Last but not least, vitamine D3 en K2. 

 

Om heel eerlijk te zijn, eigenlijk zou iedereen dit op regelmatige basis moeten nemen. Deze 2 zijn belangrijke synergisten. Dit wil zeggen dat ze elkaars werking versterken. Vitamine D zorgt voor een normale hoeveelheid calcium in het bloed. En vitamine K zorgt ervoor dat het op de juiste plaats opgenomen wordt. 

 

Vitamine D - wat eigenlijk een hormoon is - halen we amper uit onze voeding. Hier moeten we het hebben van de zon. Helaas is de zon van september tot maart niet fel genoeg en smeren we ons de rest van de tijd in waardoor we ook geen vitamine D kunnen aanmaken.

BASIC

IK EET REGELMATIG VIS DUS KRIJG AL WAT OMEGA 3 BINNEN!

THIS IS FOR ME!

PREMIUM

IK EET WEINIG OF AMPER VIS DUS KAN WEL WAT EXTRA OMEGA 3 GEBRUIKEN!

GO CHECK IT OUT

LET´S GET SOCIAL!

bottom of page